Dit voorjaar kreeg ik een appje van de hoofdredacteur van ZIN Magazine: was ik te porren voor een stuk over levenslust, vier pagina’s lang?

Nou, graag!

In deze wispelturige tijden zijn alle porties optimisme welkom. Bovendien past het onderwerp goed bij mijn lievelingsthema: mensen & hun veerkracht.

Met veel lol heb ik dan ook gezocht naar een mooie mix van verhalen, tips en oppeppers.

Hoe voel je je gelukkig & vrij, al is het maar voor even?

Het plezier van het spijbelen komt voorbij, van traagheid op zijn tijd en dansen zonder rem.  De kunst van een optimistische mindset en de winst van – ja, daar is mijn geliefde stokpaardje – je schaamte overboord gooien. Blij dus dat er in het magazine een mooie verwijzing staat naar de dappere en openhartige verhalen uit mijn Portie Schaamte- én Portie Veerkracht-reeksen 🙂

Benieuwd? Je leest het allemaal in de nieuwe ZIN – vanaf nu te verkrijgen in de winkels, variërend van de Appie tot de Bruna. Of bestel nummer 7 via deze pagina. Benieuwd wat jullie ervan vinden!

Oh, en alvast een spannend kijkje vooruit: ook in juli ‘zit’ ik in een groot lifestylemagazine, maar dit keer word ik zelf geïnterviewd. Door Maike Jeuken van JAN Magazine. Over mijn ervaring met geheimen. Mijn liefde voor echte mensen. En waarom ik niets liever doe dan hun verhalen áchter de maskers opdiepen.

Méér daarover komende zomer, tot dan!

© Teus Lebbing, www.abrandnewstory.nl


Meer lezen van A brand new story?

Portie schaamte #5: ‘Ik voelde gewoon niet dat ik het waard was’

13 november, 2021|'Portie Schaamte'-interviewreeks, Echte verhalen van echte mensen, Schaamte|46 Reacties

Ilvy Njiokiktjien, een van Nederlands toonaangevendste fotografen, is helemaal vóór openheid over schaamte. Niet voor niets zoekt ze in haar werk naar de echte, rauwe verhalen in een mensenleven. Maar haar eigen kwetsbaarheid? Die negeert ze toch liever.

Portie schaamte #4: ‘Waar schaamte is, is hoop, vind ik’

9 oktober, 2021|'Portie Schaamte'-interviewreeks, Echte verhalen van echte mensen, Schaamte|8 Reacties

Eindelijk een Portie Schaamte van een man, en wat voor één. Organisatieadviseur en schrijver Harold Janssen heeft er zijn werk van gemaakt om mensen een stem te geven. Dat dat niet altijd lukt, vindt hij beschamend. Toch zit hij niet bij de pakken neer. Juist niet.