Zorgdragers

Ideaal om mee te sparren, ondernemen, worstelingen te delen, successen te vieren en verder te komen: dit netwerk van bevlogen professionals die altijd op zoek zijn naar andere wegen. In (zorg)organisaties, maar ook in zichzelf.

Verhalen die ik op www.zorgdragers.nl heb gedeeld:

Teus schrijft iets moois!

Fietsfabriek laat gemeenschap ademen

Wat doet corona met de veerkracht van mensen? Ik interviewde René Wiertz, eigenaar van fietsbedrijf 3T in het zwaar getroffen Italië. ‘Ik dacht: we moeten toch íets kunnen betekenen in deze tragedie?’ Je kunt het verhaal hier lezen.

Over-leven in corona tijd

Mensen met dementie aan de Skype?

De wereld wankelt en kantelt. Wat doet dat met mensen in het hart van de zorg en daaromheen? Samen met Zorgdragers ben ik een nieuwe interviewreeks gestart. Met dit veranderverhaal beet ik het spits af. Lees het verhaal hier.

Teus schrijft iets moois geel

Heb erover voor het te laat is

Niets zo moeilijk én belangrijk als praten over het levenseinde, weet journaliste Teus Lebbing uit ervaring. Met haar verhalen wil ze bijdragen aan openheid en kennisdeling hierover. Deze keer een interview met Saskia Danen, adviseur in de dementiezorg en Zorgdrager: ‘Heb het erover voor het te laat is’. Lees het verhaal.

Snelkookpan A brand new story

Snelkookpan van contact

Contact en dialoog zijn sleutels voor goede zorg. En Zorgdragers is vastbesloten om daar als collectief aan bij te dragen. Hoe precies? Om dat vrijuit met elkaar te overdenken, reisde een bont gezelschap Zorgdragers half maart naar een stille plek in de Auvergne. Lees hier het verhaal.

Inge Kroese arts verhaal A brand new story

Jonge artsen en levenseindezorg

Inge Kroese, huisarts en Zorgdrager, over palliatieve zorg en euthanasie: ‘Het leven is niet voor altijd en dat moeten we leren inzien.’ Lees hier.

Teus schrijft iets moois - rood

Traag walhalla

Journaliste Teus Lebbing blogt regelmatig over de thema’s veerkracht, groei en contact met de oudste generatie. In dit verhaal vertelt ze hoe ze bij haar oom van 83 de ideale werkplek vindt, waar ze zich kan onderdompelen in een walhalla van ‘stille tijd’ en echt contact.
Lees hier.

Teus schrijft iets moois - groen

Geniet maar van je vrijheid

Journaliste Teus Lebbing blogt regelmatig over de thema’s veerkracht en contact met de oudste generatie. In dit verhaal vertelt ze hoe liefde en onmacht hand in hand gaan nu, in navolging van haar moeder, ook haar tante dementie heeft. Lees het verhaal hier.

Ook interesse in een interview en/of verhaal over uw organisatie? Neem dan contact op!