Wij de Stad

Nooit gedacht dat ik zo snel op herhaling zou gaan. Voor de tweede keer in één jaar tijd mogen mijn verhalen in het centrum van een stad pronken! In oktober en november 2021 gebeurde dat in Breda voor een interviewreeks voor het Amphia Ziekenhuis. En deze nazomer in Gouda.

Ook deze gelegenheid is een hele bijzondere: kunstenaar Bram Tackenberg heeft het aangedurfd om 170 (!) inwoners van Gouda in de spotlights te zetten. In hun woonkamer en in hun vrijwilligersbaan. En ik had het geluk dat ik een aantal van hen mocht interviewen over hun drijfveren en veerkracht. Wat een gave interviews waren dat!

De tentoonstelling ‘Wij de Stad – de woonkamers van Gouda’ (ter ere van Gouda 750 jaar) is in het najaar op 3 locaties in Gouda te bewonderen. En ook zo tof : er zijn 3 prachtige magazines van gemaakt, huis aan huis verspreid en tot in lengte van dagen na te pluizen.

De Gouwenaars vinden gelukkig ook dat ze boffen, getuige de goed bezochte opening en alle reacties in lokale bladen en online. ‘Wij de Stad brengt de bewoners samen’, kopt een van de artikelen. Zo’n ‘Wij de Stad’ gun je toch iedere gemeente?

Ook interesse om samen verhalen te maken die verbinden en versterken? Neem dan contact op!