Veranderverhalen voor organisaties

Ik help organisaties te veranderen door de persoonlijke ervaringen, inzichten en lessen binnen, buiten en over teams op te diepen, te schrijven en te delen. Met als opbrengst: betrokkenheid, begrip, herkenning, inspiratie, samen leren en groeien. Een selectie.

Ik schrijf persoonlijke verhalen over leven, dood en eigen regie – voor Relevant, het opiniemagazine van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), dat vragen over de eigen keuze rondom het levenseinde behandelt. Ik draag bij als redactielid en journalist. Lees deze verhalen of klik door naar de NVVE-pagina:

Logo Broosz

Ter versterking van de verander- en leertrajecten van organisatievernieuwer Broosz, diep ik regelmatig ervaringsverhalen op van mensen en teams die zich anders/nieuwer/slimmer durven te organiseren, zoals:

Logo Rotterdams Weerwoord

Communicatie-activist Esther Barfoot steekt graag haar neus in bewegende werelden en schakelt mij vervolgens in om de veranderverhalen op te diepen. Zo interview ik voor deze groeiende community professionals/bewoners/ambtenaren/visionairs/creatievelingen over hun inspanningen voor een klimaatbestendig Rotterdam:

Meer veranderverhalen:

Veranderverhalen voor CoacingVeranderverhalen voor mensenVeranderverhalen & samenwerken

Persoonlijke interviews met leerlingen, docenten en experts voor ‘De bezielde samenleving – een leven lang ontwikkelen in het MBO’, een bookazine boordevol verhalen en bespiegelingen over de waarde van het MBO-onderwijs, de drijvende kracht achter onze economie en samenleving.

Logo Expertisecentrum Euthanasie

De dood blijft een gewaagd thema voor een hypochonder type als ik. Toch schuw ik het onderwerp niet. Want wat mag ik intieme en oprechte verhalen opschrijven van mensen die gaan of willen sterven, en die hen bijstaan. Ook voor het Expertisecentrum Euthanasie.

Persoonlijk interview met brandweerman Ed Wijland, over zijn ervaringen met PTSS, om collega’s inzicht te geven en aan te sporen tijdig hulp te zoeken als ze kampen met dezelfde klachten. Lees hier het interview.

Persoonlijke verhalen van patiënten en artsen over het belang van contact en samen beslissen (voor e-zine Zorginstituut Nederland, aangeboden aan minister Bruno Bruins, samen met Els Wiegant). Lees hier.

Als onderdeel van het verandertraject ‘De Hark Voorbij (2013-2016), dompelde ik me drie jaar lang met een redactie onder om de kenmerkende veranderverhalen op te diepen, te schrijven en te delen. Deze persoonlijke verhalen van medewerkers over hun drijfveren, opstekers en strubbelingen verschenen op het intranet van de COR van de Nationale Politie. Ook schreef ik mee aan een jubileumboek, over 50 jaar Verkeerspolitie op de autosnelweg.

Persoonlijke verhalen van zorgprofessionals over drijfveren en samenwerking, om grote organisatieverandering te begeleiden (Centrum voor Jeugd & Gezin Rijnmond). Lees hier het magazine. 

Vooruit, soms zit er ook een Bekende Nederlander tussen mijn ‘echte mensen met echte verhalen’ die ik interview. Dit keer Carice van Houten, over haar ambassadeurschap voor het Wereld Natuur Fonds. Lees hier.

Logo Bartimeus

“Het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft”, is het uitgangspunt van Bartiméus, de grootste zorgorganisatie in Nederland voor visueel gehandicapten. Voor de speciale jubileumuitgave ‘100% Bartimeús’ schreef ik graag dit verhaal vol veerkracht van een moeder van drie kinderen met een oogaandoening:

Meer veranderverhalen:

Veranderverhalen voor Coacing
Veranderverhalen voor mensen
Veranderverhalen & samenwerken

Ook interesse in een interview en/of verhaal over uw organisatie? Neem contact op!