Veranderverhalen voor coaching

Inzicht in je eigen ‘Portie Veerkracht’

Spontaan ontstaan en inmiddels – voor coaches, coachees én mij – een fijn & beproefd recept: Portie Veerkracht-interviews met mensen die puur voor eigen gebruik hun persoonlijke verhaal over drijfveren, worstelingen, opstekers en missers helder willen krijgen. Als spiegel: wie ben ik en waar sta ik voor? Om richting te geven aan keuzes, vervolgstappen in leven en loopbaan.

Dit kunnen je veranderverhaal & ik jou bieden:

  1. luisterend oor: 100% aandacht voor jouw verhaal (interview van ongeveer 2 uur, op een plek waar jij je goed voelt);
  2. reflectie: stilstaan bij jou en je veerkracht;
  3. zelfinzicht bondig en glashelder op papier: ‘zo ga ik met de ups & downs in mijn leven om’;
  4. inzicht, kracht en moed om passende keuzes te maken en je verder te ontwikkelen.

Foto: Lucy Lambriex

Over de winst van zo’n persoonlijk veranderverhaal kan ik eindeloos uitweiden, zo enthousiast ben ik erover. Maar spreken de ervaringen van geïnterviewden niet veel meer?

Zoals die van huisarts Inge Kroese (31), die me inschakelde voor haar eigen ‘portie veerkracht’. Ze wilde haar levensverhaal beter leren kennen, om uiteindelijk sterker te staan in de toekomst.

Over het interview

“Bij Teus voelde ik me snel op mijn gemak. Ze gaat meteen de diepte in, op een veilige manier. Teus heeft een manier van interviewen die prikkelend is en snel tot de kern. Ze stelt rake vragen, neemt geen genoegen met een ontwijkend antwoord. Je kan merken dat Teus zelf heeft ervaren hoe zinvol het is om je levensverhaal te kennen en vast te leggen. Haar vragen zijn echt en oprecht.”

Over het vervolg

“Ons gesprek sudderde nog dagen voort in mijn hoofd. Het was voor mij een stap in een proces van persoonlijke ontwikkeling, waarin ik mijn eigen verhaal beter wil kennen. Toen ik mijn door Teus geschreven verhaal voor het eerst las, kon ik door mijn tranen de tekst niet meer lezen. Ik was diep geraakt door hoe het echt over mij ging, hoewel ik tijdens het interview antwoorden kon geven met een gezicht alsof ik over een ander vertelde.”

Over haar levensloop op papier

“Het was heftig om de ups en downs in mijn levensloop zo samengevat te zien. En het heeft me gebracht dat ik mijn verhaal nu beter ken, en daardoor er milder op terug kan kijken. Oud zeer wordt draaglijker en ik kan gebeurtenissen uit het verleden, beter in een context zien.” 

Over de toekomst

“Het heeft een verlangen aangewakkerd om met moeilijke thema’s aan de slag te gaan in plaats van het weg te stoppen. Om het te herkennen in mezelf en om het in te zetten als bron voor heel veel moois.”

Ook interesse in een persoonlijk veranderverhaal? Neem dan contact op!